ผู้เชียวชาญต่างประเทศและอาจารย์สังกัดส่วนกลาง

supanee

Anthony C. Kuster, Lecturer

Research areas:

Geoengineering of freshwater lakes to reduce eutrophication

Numerical modeling of surface water quality

Development policies to reduce urban runoff

Teaching areas: health and healthcare systems of Thailand, research methods, quantitative data analysis, water resources management, environmental impact of development

Education:

2004-2008      B.Sc. Civil Engineering, Lehigh University, USA

2008-2009      M.Sc. Civil Engineering, Lehigh University, USA

2019-             Ph.D candidate, Public Health, Khon Kaen University, Thailand

Selected publications (Scopus/ISI):

1. Kuster, A.C., Kuster, A.T., Huser, B. (2020). A comparison of aluminum dosing methods for reducing sediment phosphorus release in lakes.Journal of Environmental Management Vol. 261(1).

2. Thongdam, S. Kuster, A.C., Huser, B.J., Kuster, A.T. (2021). Low Dose Coagulant and Local Soil Ballast Effectively Remove Cyanobacteria (Microcystis) from Tropical Lake Water without Cell Damage. Water Vol. 13(2).

3. Kuster, A.C. (2008). From Control to Management: Changes in Dutch Flood Mitigation. Perspectives on Business and Economics Vol. 26: 65-75.

4. Junggoth, R., Kuster, A.C.* (2021). Performance of Solar Greenhouse Sand Drying Beds in Fecal Sludge Heating and Drying and Inactivation of Opisthorchis viverrini Eggs during Winter in Thailand. Accepted in Suranaree Journal of Science and Technology.

5. Kuster, A.C., Overgaard, H.J. (2021). A novel comprehensive metric to assess effectiveness of COVID-19 testing: Inter-country comparison and association with geography, government, and policy response,” PLoS ONE 16(3).

6. Kuster, A.T., Kuster, A.C.* (2017). Calibration of Parsimonious Water Quality Model to Estimate Seasonal TSS Loading in Combined Sewer System: Case Study in Khon Kaen, Thailand. Asia-Pacific Journal of Science and Technology, Vol. 22(2).

7. Kuster, A.T., Kuster, A.C.* (2017). Characterization of Water Quality among Direct and Delayed Wet-Weather Flows in Urban Combined Sewer Catchment of Thailand. Songklanakarin Journal of Science and Technology, Vol. 39(4), 497-507.

.................................................................................................................................................................................